III. "Erdély elvarázsol" diáktábor - Csíki-medence


Miről szól?
Játékos barangolás, biciklis vándorlás Csíkban, melynek során közösen fedezzük fel a Csíki-medence jellegzetességeit, építészetét, hagyománykincsét, népművészetét, mesterségeit, természeti különlegességeit, ízeit.

Miért pont a Csíki-medence?
Mert, akárcsak a többi erdélyi tájegység, egyedi, színes, változatos. Mert, ha hagyod, elvarázsol :)

Kinek szól?
Ügyes, kíváncsi középiskolásokat (14-18 éves korosztály) várunk.

Ki szervezi?
Az Élő Erdély Egyesület (www.eloerdely.ro)

Mit kell tudnom rólatok?
Vidám, lelkes csapat vagyunk, akik biciklivel körbejártuk Erdélyt, és minket már elvarázsolt :)

Mikor?
2014. augusztus 25-31. (hétfő-vasárnap)

Mire számíthatok?
Változatos program, biciklizés, túrázás, meghívott előadók, kézműves tevékenységek, találkozások helyi emberekkel, nótázás, jó hangulat, sok-sok meglepetés. Ízelítőnek olvasgass bele a tavalyi tábor blogjába, vagy a tavalyelőtti tábor blogjába, vagy nézd meg a tavaly készült tábori kisfilmet:Hogy fog kinézni egy napunk?
Mindig másképp, ugyanis minden nap a Csíki-medence más-más falujába kirándulunk. Itt egy kis ízelítő:
  • ébresztő, kecmergés, napköszöntő, reggeli torna, reggeli
  • előadások, beszélgetések: hozzánk látogatnak és vendégeink lesznek (Csíkcsomortánban) a Babeș-Bolyai Tudományegyetem meghívott néprajz szakos tanárai, a vidékkel foglalkozó társadalomkutatók, akik a tájegységre jellemző sajátosságokkal ismertetnek meg bennünket
  • felfedező túrák: elbiciklizünk, elgyalogolunk vagy elszekerezünk a Csíkcsomortánhoz közeli falvakba
  • közös ebédkészítés – közös sütés-főzés a szabadban
  • ebéd, ebédszünet
  • közös kézműves tevékenység – ha éppen nem kirándulunk, akkor a tábor főhadiszállásán (Csíkcsomortánban) batikolunk, nemezelünk, könyvet kötünk
  • vacsora
  • esti programok: vetélkedők, játékok, néptánc-, és népdaltanulás, kézműves tevékenységek, blogírás
Hol lesz a táborhely? A csíkcsomortáni Szellő Szállóban (Csíkszeredától 7 km-re).
Milyenek a tábori körülmények? A Szellő Szálló 67 fő számára biztosít férőhelyet 23 fürdőszobás szobában. A házhoz 3500 m2-es kert tartozik, melyet átszel az Aracs patak. A kertben, külön álló épületben található az étkezésnek, előadásoknak, programoknak is helyt adó közösségi helység.

Mit eszünk?
Napi háromszori étkezést biztosítunk. Legtöbbször a szálláshelyen étkezünk, de előfordul majd, hogy az ebédet azon a településen készítjük vagy fogyasztjuk el, ahol éppen ebédidőben vagyunk :) A biciklizéshez és gyalogláshoz szükséges energiáról a magunkkal vitt édességekkel és gyümölcsökkel gondoskodunk majd.

Részvételi díj?
180 RON/fő, ami tartalmazza a szállás, étkezés, programok és ajándékcsomag (diáktábor-póló, munkafüzet, szakmai anyagok) költségeit. Idén 10 ösztöndíjas helyet biztosítunk a legjobb tanulmányi eredménnyel rendelkező jelentkezők számára.

Mit kell tudnom az ösztöndíjas helyekről?
Az ösztöndíjas részvételi díj 130 RON/fő, az ösztöndíjas hely igényléséhez a jelentkezési laphoz csatolni kell az utolsó iskolaév tanulmányi átlagának igazolását (ellenőrző könyv, iskolai igazolás stb.). Az ösztöndíjat igénylő jelentkezők közül a 10 legjobb, 9-es fölötti tanulmányi átlaggal rendelkező résztvevő élhet a kedvezményes részvétel lehetőségével.

Részvételi feltételek?
Jelentkezési lap kitöltése / beküldése 2014. augusztus 19-ig (részletek a jelentkezési lapon), szülői belegyezés (a jelentkezési lap tartalmazza, csak 18 éven aluli jelentkezők számára szükséges), részvételi díj befizetése, részvétel a tábor elejétől a végéig.

Mennék! Hogyan jelentkezzek?
A jelentkezési lapot letöltheted innen, nyomtasd ki, töltsd ki, írasd alá szüleiddel (ha nem vagy még 18 éves), és juttasd el hozzánk (részletek a jelentkezési lapon).

Mi történik miután jelentkeztem?
A jelentkezési határidő letelte után visszajelzést kapsz, hogy elfogadtuk-e a jelentkezésed, hogy ösztöndíjas vagy teljes részvételi díjat kell fizetned, valamint tájékoztatunk a fizetés módozatairól. Ugyanakkor részletes eligazítást kapsz, és onnan már csak azt kell számolnod, hogy hányat kell aludni :)

Mit hozzak?  Mindenekelőtt nyitottságot, jó kedvet és még egy barátod :) Ezen kívül BICIKLIT, biciklis felszerelést (sisak, első és hátsó lámpa, fényvisszaverő mellény), eső és nap elleni felszerelést, váltócipőt, benti cipőt, és ha van, akkor hangszert, távcsövet, fényképezőgépet.

Ha nincs biciklid, próbálj meg valakitől kölcsönkérni vagy biciklis szaküzletből bérelni, de ne riasszon el, ha nem találsz, hanem jelezd minél előbb a táborvezetőknek e-mailen vagy telefonon keresztül, és megpróbálunk mi is segíteni. Ha szükséges, a biciklid szállítását is megoldjuk Csíkszeredától a táborhelyszínig.

Kérdésem van!
office@eloerdely.ro, vagy hívd a táborvezetőket a fentebb megtalálható telefonszámokon.

VÁRUNK SZERETETTEL!Partnerek

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Kriza János Néprajzi Társaság

BBTE Magyar Néprajz és Antropológia Tanszék


Támogató

 

NAGY SZERETETTEL VÁRUNK TOVÁBBI PARTNEREKET ÉS TÁMOGATÓKAT!

<<<május 2024>>>
HKSCPSV
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

TámogatókPartnerek