"Erdély elvarázsol" diáktábor
2012. július 9-14., Szécseny (Csíkszereda)


Zajlik az első "Erdély elvarázsol" diáktábor, blogja itt érhető el.

Miről szól? Játékos barangolás Erdélyben, melynek során közösen felfedezzük az erdélyi tájegységek (idén Csík, Gyergyó, Kászon, Mezőség, Szilágyság, Kalotaszeg) jellegzetességeit, építészetét, hagyománykincsét, népművészetét, mesterségeit, ízeit.

Miért pont Erdély? Mert színes. Mert változatos. Mert utánozhatatlan. Mert ha hagyod, elvarázsol :)

Kinek szól? 25 középiskolást várunk, főleg Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Székelyudvarhelyről. De a távolság nem akadály. Ha neked nem, nekünk semmiképpen.

Ki szervezi? Az Élő Erdély Egyesület (www.eloerdely.ro)

Mit kell tudnom rólatok? Vidám, lelkes csapat vagyunk, akik biciklivel körbejártuk Erdélyt, és minket már elvarázsolt :)

Mikor?  2012. július 9-14. (hétfő-szombat).

Mire számíthatok? Változatos program, jó hangulat, sok-sok meglepetés.

Hogy fog kinézni egy napunk?

  • ébresztő, reggeli torna, reggeli, reggel a természetben
  • tájegységek megismerése (naponta egy tájegység: Csík, Gyergyó, Kászon; Mezőség; Szilágyság; Kalotaszeg): jellegzetességek, építészet, hagyománykincs, népművészet, mesterségek
  • az egyes tájegységekből kiemelt jellegzetességek megismerése (festékesek,  kastélyok, viseletek, tárgyi világ stb.)
  • közös ebédkészítés - a napi tájegységre jellemző kétfogásos étel elkészítése
  • ebéd, ebédszünet
  • közös játék vagy kisebb túra (időjárástól függően)
  • közös kézműves tevékenység - a délelőtti ismeretek gyakorlatban való kipróbálása, alkalmazása: növénygyűjtés, természetes növényi gyapjúfesték készítése, gyapjúfestés, fatemplom-építés, kastélykert kialakítása, bútorfestés stb.
  • vacsora, vetélkedő, tábori blog vezetése, a napi tájegységre jellemző tánctanulás, népdaltanulás, gitározás, takarodó

Pénteken egy nagy csapatvetélkedő keretében összefoglaljuk a hét fontosabb tevékenységeit és a tanultakat, majd közösen kiállítjuk a táborban készült munkákat. Szombaton a közösen készített ebédre hívjuk a szülőket, majd a jelenlétükben, a “kiállítás” megtekintésével, ajándékcsomagok, emléklapok átadásával zárjuk a tábort.

Kik fognak velem foglalkozni? A táborvezetők (Kádár Kincső – néprajzos, múzeumpedagógus (kdrkincso@gmail.com, 0751-859653), Kelemen Zsófia – gyógytornász (kelemen_zsofia@yahoo.com, 0745-232692), Szász Kriszta – színész, pedagógus (krisztucs@gmail.com, 0745-656107), a tábori segítők (az Élő Erdély Egyesület önkéntesei) és meghívott szakemberek (történészek, néprajzosok, építészek).

Hol lesz a táborhely? Szécseny 88. szám (nyaralónegyed Csíkszeredától 7 km-re a fenyvesek aljában).

Milyenek a tábori körülmények? A szállás egy négy szobás hétvégi házban lesz, ahol 1, 2 személyes és emeletes ágyakban 25 személy számára van férőhely (a táborvezetők, oktatók a szomszédos házban lesznek). A gyakorlottabb táborozók sátrazhatnak a kertben is. A tisztálkodás szempontjából két teljesen felszerelt fürdőszoba és WC, valamint kerti zuhanyzók és WC-k állnak rendelkezésre. Az előadások és foglalkozások egy 30 személyes filagóriában és egy, az udvaron felállított 6x8 m-es rendezvénysátorban történnek. Az étkezésről két konyha, kerti tűzhely, kemence, valamint gyakorlott, táborainkban edződött szakácsaink gondoskodnak. Ide kattints képekért.

Mit eszünk? Napi háromszori étkezés a tájegységek jellegzetes ételeiből, amit szakácsaink irányításával közösen készítünk el.

Részvételi díj? 250 RON/fő, ami tartalmazza a szállás, étkezés, programok és ajándékcsomag (diáktábor-póló, munkafüzet, szakmai anyagok, filmek) költségeit.

Részvételi feltételek? Jelentkezési lap kitöltése és részvételi díj befizetése 2012. július 8-ig, szülői belegyezés (a jelentkezési lap tartalmazza), részvétel a tábor elejétől a végéig.

Mennék! Hogyan jelentkezzek? A jelentkezési lapot letöltheted innen, nyomtasd ki, töltsd ki, írasd alá szüleiddel és juttasd el hozzánk (részletek a jelentkezési lapon).

Mi történik miután jelentkeztem? Részletes eligazítást kapsz, és onnan már csak azt kell számolnod, hogy hányat kell aludni :)

Hogy jutok oda? Találkozunk július 9-én a csíkszeredai vasútállomásnál, a többit mi megoldjuk :)

Mit hozzak?  Nyitottságot, jó kedvet, hálózsákot, ha sátorozni szeretnél sátrat, hangszert (ha van), és hozd még egy barátod :)

Kérdésem van! office@eloerdely.ro, vagy hívd a táborvezetőket a fentebb megtalálható telefonszámokon.

VÁRUNK SZERETETTEL!

Médiapartnerek

Támogatók

Balassi Intézet - Wekerle Sándor Alapkezelő

Millefólium Kft.

Magánszemély támogatók

Demeter Attila, Csíkszereda

Ábrahám Albert, Csíkszereda

NAGY SZERETETTEL VÁRUNK TOVÁBBI MÉDIAPARTNEREKET ÉS TÁMOGATÓKAT!

<<<április 2024>>>
HKSCPSV
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

TámogatókPartnerek