Erdély diákszemmel - honismereti rajzpályázat

Mutasd meg lakóhelyed értékeit a nagyvilágnak! Rajzold le!Figyelem! A jelentkezési határidőt 2014. június 30-ig meghosszabbítottuk!

Az Élő Erdély Egyesület honismereti pályázatot hirdet diákok számára.

A pályázat célja


Erdélyi települések kulturális, történelmi, természeti, gazdasági értékeinek, sajátosságainak bemutatása.

A pályázat tárgya


Bármely erdélyi település Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Maros, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes megyékből, melyhez a pályázó leginkább kötődik (a pályázó születési helye vagy lakóhelye).

Ki pályázhat?


A pályázaton általános iskolás diákok vehetnek részt. A pályázók, életkoruknak megfelelően, az I-IV. osztályos vagy V-VIII. osztályos kategóriában pályázhatnak.

Pályamunkák műfaja


Bármilyen kézzel készült alkotást elfogadunk (pl. festmény, grafika, montázs, különböző technikák ötvözése, stb.). Számítógépen szerkesztett alkotásokat nem fogadunk el.

Tartalmi elvárások, javaslatok


Mutasd be szülővárosodat/szülőfaludat vagy azt a települést, ahol élsz, úgy, ahogyan te szereted! Ábrázold, amit szeretsz benne, ami érdekes, egyedi, amire a település lakói büszkék, amiért jó ott élni!

Ábrázolhatsz egyetlen helyet, dolgot, eseményt, ami számodra fontos, vagy ami csak nálatok található, de akár többet is. Megmutathatsz településrészeket, vagy akár térképet is rajzolhatsz, amin feltünteted településed fontosabb értékeit. Lényeg, hogy alkotásod visszaadja településed hangulatát, érdekességét.

Használd fel a helyi értékekről szerzett információidat, a helység történetéről, lakóiról, épületeiről, szokásairól, viseletéről, zenéjéről, mondáiról, legendáiról, különleges helyeiről (pl. egy csata helye, egy forrás, egy barlang, egy park, egy épület stb.), sajátos ételeiről, a helyi (élő vagy már kihalt) mesterségekről, híres helyi személyekről!

Ismertesd meg településedet mindazokkal, akik még nem jártak ott soha, tedd vonzóvá számukra, hogy egyszer ők is ellátogassanak és megismerjék!

Formai elvárások


A pályamunkákat főleg digitális formában várjuk (PDF formátum), de elfogadunk A4-es vagy A3-as méretű rajzlapon beküldött alkotásokat is.

Regisztráció


A pályázaton való részvételhez regisztráció szükséges.

A pályázók online jelentkezési lap kitöltésével regisztrálhatnak (itt található), elküldhetik postán a jelentkezési lapot, vagy a 0740-633423 (0740-OFFICE) telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat.

Jelentkezési határidő: 2014. június 30. (online: 24:00 romániai idő szerint; postai úton: postabélyegző dátuma; telefonon: 16:00 romániai idő szerint)

A pályamunkák beküldése


A regisztrált pályázók pályamunkáikat 2014. július 1. – 2014. augusztus 31. között küldhetik be elektronikus vagy postai úton.

A beküldés módjáról a regisztrált pályázókat a regisztrációs határidő lejárta után értesítjük.

További pályázási feltételek, tudnivalók


A pályázaton való részvétel ingyenes.

A pályázók csak saját munkával, és az életkoruknak megfelelő kategóriában pályázhatnak, minden jelentkező csak egy munkát nyújthat be.

A pályamunka beküldésével a pályázó elfogadja a pályázat szabályzatát és beleegyezik alkotása további feldolgozásába és közzétételébe a szerzői jogok tiszteletben tartásával.

Kérünk minden pályázót, hogy figyelmesen olvassa el a pályázati tájékoztatót. A pályázati feltételeket nem teljesítő pályamunkák nem kerülnek elbírálásra.

Díjak

  1. Zsűri díja: 2 db. 200 lej értékű képzőművészeti eszközcsomag (1 db. az I-IV. osztályos kategóriában és 1 db. az V-VIII. osztályos kategóriában)
  2. Közönségdíj: 1 db. 100 lej értékű könyvvásárlási utalvány az I-VIII. osztályos kategóriában
  3. Élő Erdély Egyesület különdíj: 1 db. „Erdély elvarázsol” logóval hímzett póló az I-VIII. osztályos kategóriában
  4. Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület különdíj: 2 db. EJKE ajándékcsomag (5.000 forint értékű tanszercsomag és EJKE hűtőmágnes), 1 db. az I-IV. osztályos kategóriában és 1 db. az V-VIII. osztályos kategóriában, valamint a különdíjasok fényképes bemutatása és díjazott rajzuk közzététele az EJKE Tisztás című folyóiratában
  5. Művelődés folyóirat különdíj: 2 db. Művelődés könyvcsomag (1 db. az I-IV. osztályos kategóriában és 1 db. az V-VIII. osztályos kategóriában)
  6. Romániai Magyar Cserkészszövetség különdíj: 2 db. könyvcsomag (könyvek és cserkész kiadványok), 1 db. az I-IV. osztályos kategóriában és 1 db az V-VIII. osztályos kategóriában
  7. Székelyföldi Legendárium különdíj: 2 db. Legendárium ajándékcsomag (Legendárium kifestőskönyv és ceruza, Legendárium térkép és Székelyföld térkép), 1 db. az I-IV. osztályos kategóriában és 1 db az V-VIII. osztályos kategóriában
  8. Zöld SzékelyFöld Egyesület különdíj: 1 db. könyvcsomag az egyesület kiadványaiból az I-IV. osztályos kategóriában és 1 db. könyvcsomag az egyesület kiadványaiból, valamint ingyenes részvételi lehetőség nyári táborban, az V-VIII. osztályos kategóriában.
Elbírálás

A pályamunkák elbírálása 2014. szeptember 1–30. között zajlik.

2014. szeptember 15-től a pályázati feltételeknek megfelelő alkotásokat nyilvánossá tesszük a honismereti pályázat honlapján.

A zsűri díját az Élő Erdély Egyesület által felkért szakmai zsűri ítéli oda.

A közönségdíjat az a pályázó kapja, aki a honlapon közzétett pályamunkák közül a legtöbb online szavazatot kapja a 2014. szeptember 15. – 2014. október 15. időszakban.

A különdíjak nyerteseiről az egyes különdíjak felajánlói döntenek.

Eredményhirdetés


Az eredményeket a honismereti pályázat honlapján tesszük közzé 2014. október 20-án, a nyertes pályázókat e-mailben és telefonon értesítjük.

Egyéb információk


Amennyiben további kérdések merülnének fel benned a pályázattal kapcsolatban, írj nekünk a palyazat@eloerdely.ro címre, vagy hívd a 0740-633423 (0740-OFFICE) telefonszámot.

TÁMOGATÓK

 


KIEMELT PARTNEREK 

 
PARTNEREK
KIEMELT MÉDIAPARTNER

MÉDIAPARTNEREK


 

 

 

  

 

 
NAGY SZERETETTEL VÁRUNK TOVÁBBI PARTNEREKET ÉS TÁMOGATÓKAT!

<<<március 2024>>>
HKSCPSV
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

TámogatókPartnerek